Korisni saveti za kupovinu automobila sa velikom kubikažom

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Pre kupovine novog, ili polovnog ali očuvanog automobila, vozači u našoj zemlji se prvenstveno vode principima ekonomičnosti u kasnijem održavanju, u šta ulaze rashodi na gorivo (potrošnja), usputne sitne i veće popravke u servisu i na kraju - obavezna godišnja registracija.

Stoga, automobili velike kubikaže zauzimaju manji procenat gužve na ulicama, dok se oni koji voze četvorotočkaše sa “baš” velikim snagama motora svrstavaju u zanemlarljivu brojku. Međutim, ukoliko ste razmišljali o tome da vaš naredni ljubimac na četiri točka mora imati snažan motor i puno “konja” - pročitajte šta to sve podrazumeva.

Biće potrebno obezbeđivanje većih sredstava za kupovinu “jačeg” vozila

Jedan od najpopularnijih vidova kupovine novog ljubimca kod nas je zamena “staro za novo” odnosno ukoliko želite da, recimo, prodate polovni auto u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i drugim većim gradovima, to možete učiniti u sertifikovanim objektima koji se bave otkupom, administrativnim ali i drugim tekničkim uslugama - pritom možete biti sigurni u adekvantu procenu i cenu koja sasvim odgovara stanju vašeg vozila.

Prodaja starog automoila uliće u vaš džep sredstva koja mnogo znače kada je kupovina novog ljubimca u pitanju, jer - iako ta činjenica nije po meri mnogih vozača u Srbiji - što više uložite u kupovinu snažnijeg automobila sa boljim performansama - duže će mu trebati da završi na istoj adresi kao sadašnji a vi ćete dugo godina moći da uživate u lagodnoj i bezbednoj vožnji.

Kako izabrati auto po svojoj želji i meri?

.

bmw automobil

Birajte novije generacije i uživajte u paradoksalno maloj potrošnji

Osim novca koji se izdvaja za kupovinu, moraju se uzeti u obzir i ostali troškovi (porezi, osiguranje, registracija i slično), ali morate obratiti pažnja i na cenu goriva, održavanja, popravki.

U zavisnosti od vrste automobila koji nameravate da kupite, ovi troškovi će se razlikovati. Popravke mogu biti jeftinije na jeftinim automobilima, ali šta vam to znači ako iz servisa nećete izlaziti ili vam je jedini princip odabira - lako pronalaženje delova.

S druge strane, gorivo može biti jeftinije za novije tipove automobila jer su efikasniji i ekonomičniji kada je u pitanju potrošnja i imaju rasterećeniji motor.

 

Uživajte u povlasticama novog (jakog) automobila

Jedna od velikih prednosti koju ima kupovina novog (pritom i jačeg) automobila, u odnosu na polovne, jeste ta što vlasnik dobija garanciju koja pokriva troškove popravki u prvim godinama upotrebe. Međutim, neke od glvnih karakteristika automobila sa većom kubikažom možete saznati i u nastavku, za koji se nadamo da će potvrditi vašu odluku o kupovini.

Bitno je da pronadjete optimalan odnos izmedju težine auta, veličine motora i vaših potreba.

A.   Lako održavanje vozila i pouzdanost

Noviji automobili osim snažnijih motora i velike kubikaže obično podrazumeaju i dobro uglađenu karoseriju, vrlo prijatnu oku kao i štedljivost - kako u potrošnji tako i u vašem novčaniku.

Kod novijih i snažnijih automobila imate i mogućnost da uživate u preciznom menjaču, kvalitetnim kočnicama i udobnoj vožnji. Kada su u pitanju rezervni delovi za automoble sa velikom kubikažom, u našoj zemlji su rasprostranjeni servisi za Mecedese, Audije, BMW vozila i druge visokotražene marke, pa ne morate brinuti o dostupnosti rezervenih delova.

Ovi automobili su izuzetno kvalitetni, izdržljivi i lagani za vožnju, pa se samim tim i retko kvare. Opšte je poznato da su lepi i snažni automobili veoma popularni kod osoba oba pola, a razlog te činjenice leži baš u pouzdanosti i sigurnosti koju ulivaju.

B.   Uvek je lepše i bolje imati više nego manje snage

Kod kupaca automobila sa velikom kubikažom deluje racionalni deo mozga a kod drugih kupaca je bitna emocija, zaljubljenost u neki brend, izgled, perfomanse. Ako ste fan sportskih automobila ili nemačkih auto brendova, onda ćete se pažljivo krećite u tom okviru.

Upravljanje, trimovanje, menjač, elastičnost motora, to je ono što sportski nastrojen, automobil sa velikom kubikažom nudi vozaču. Razlika u tim detaljima je ogromna.

Veći motor je lepši za vožnju, daje vam sigurnost u preticanju i na uzbrdicama, ima snagu da vas izvuče u kriznim situacijama i sve u svemu je ugodniji za vožnju.

Dodatna oprema zna dramatično da poskupi auto, pa razmislite da li vam baš treba pogon na sva 4 točka, panoramski krov, prednja kamera, radar, i koliko ćete te funkcije stvarno koristiti.

Prilikom biranja jakog automobila, potrudite se da odaberete vozilo novije generacije čija će potrošnja biti manja, jer - veća kubikaža motora donosi skuplje održavanje, skuplju registraciju i eksploataciju, jer obično troši više goriva. 

ispod haube automobila