Zašto treba da iznajmite auto za putovanje?

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Da li ste razmišljali o tome kako da aktivno provedete vaš odmor, a da niste vezani za sopstvena kola?

Iznamljivanje automobila je tokom godina postala vrlo popularna solucija za sve one koji žele da imaju slobodu da samostalno istraže nove destinacije ili da što efikasnije obiđu više mesta u jednom danu.

Bilo da preferirate da obilazite atraktivna mesta unutar Srbije ili da otputujete na egzozične lokacije, iznajmljivanje automobila može biti savršena opcija za vas jer vam omogućuje da zaboravite na svakodnevnu gužvu u javnom prevozu, kao i na komplikacije oko sopstvenog vozila.

S tim u vezi, za vas smo sastavili spisak sa svim benefitima i relevantnim stavkama koje morate čekirati pre nego što se odlučite da iznajmite auto na putovanju.

Iznajmljivanje kola će vam uštedeti vreme

Za sve one koji preferiraju dinamičan odmor, aktivnost kao što je obilaženje više lokacija se gotovo uvek nalazi na listi prioriteta. Kao što smo već napomenuli, bilo da obilazite gradove i u regionu ili inostranstvu, značajno je praktičnije to uraditi kolima.

Javni prevoz, koji je fiksni i koji povećava gustinu saobraćaja, može umnogome umanjiti turističko iskustvo jer se vaše vreme prilagođava redu vožnje. Ukoliko dođe do toga da propustite autobus ili voz, siđete na pogrešnu stanicu ili uđete u pogrešan prevoz, moraćete da uložite dodatan trud i energiju da iznađete rešenje. Ovo neretko dovodi do stvaranja frustracija, nervoze, stresa ili pak anksioznosti, što može dalje pokvraiti vaše raspoloženje.

Iznajmljivanjem automobila vi zapravo štedite na vremenu - možete bez opterećivanja obilaziti i razgledati lokacije svojim tempom i u ritmu koji najviše vama godi, bez stresa!

Ako, na primer, želite da obiđete Niš i predele Južne Srbije, rentiranje može biti idealno. Iznajmljen automobil preuzmite bilo gde u Nišu i jednostavno obiđite željene znamenitosti prema vašem rasporedu.

rent a car usluga

Rentiranje automobila je odlična kratkoročna investicija

Rentiranje automobila generalno ne podrazumeva ograničenu kilometražu, te možete obilaziti koliko kod destinacija poželite. Pored vremena, generalno ćete uštedeti na novcu, jer ovaj vid usluge inače podrazumeva i celokupno osiguranje, te nećete morati da brinete o materijalnoj šteti, potencijalnim sabraćajnim nesrećama ili čak o krađi vozila. Ono što je važno jeste da se detaljno raspitate oko tipa osiguranja, kao i procedura ukoliko dođe do takvog ishoda.

Obezbeđivanje ovih povoljnosti za sopstveni automobil može biti skupa investicija, što iznajmljivanje vozila čini još primamljivijom uslugom. Cena obaveznog osiguranja automobila zavisi od mnogo faktora, a na ovaj način vi ste lišeni tih razmišljanja.

Takođe, ukoliko ste se uputili na put sopstvenim kolima, koja su potencijalno starijeg datuma, može se desiti da vas zadesi kvar ili da vam se vozilo zaustavi na putu. Stoga je uvek bolje odabrati proverena, pouzdana i novija kola, a kako kupovina istog pred odmor iziskuje značajna finansijska ulaganja - rent a car je savršeno rešenje!

Ukoliko su vam potrebna kola za svečanu priliku, poput venčanja, proslave godišnjice, važnog jubileja ili rođendana, možete uvek iznjamiti luksuzniji model automobila. Na ovaj način ćete osigurati dašak elegancije, a da pritom nećete morati da žrtvujete sopstveni komfor. Kola uvek možete prethodno testirati kako biste odabrali onaj model koji će odgovarati vašim afinitetima i individualnim potrebama.

Rent a car vam omogućuje privatnost

Stavka koja često biva zapostavljena od strane mnogih putnika jeste privatnost. Vrlo je jasno da je nećete imati ako se mahom odlučite da koristite javni prevoz. Iako nekima ne smeta, osobe koje su introvertne i povučenije preferiraju da obilaze destinacije individualno ili u pratnji bliskih ljudi.

 

Ako vam je od posebnog značaja da putujete u društvu prijatelja ili porodice, i da na taj način personalizujete odmor, rentiranje automobila tada je definitivno nepogrešiv izbor. Važno je naravno imati na umu konačan broj putnika kako biste znali koji tip i broj automobila će vam biti potreban.

iznajmljivanje automobila za putovanje

Na raspolaganju su uvek vozila sa 5 sedišta ili manji kombi ako broj putnika premašuje standardnu cifru. Pored toga, u opticaju su takođe i automobili koji su pet friendly, odnosno koji dozvoljavaju transport vašeg kućnog ljubimca, ukoliko je on neizostavan član vaše avanture.

Postoje i modeli sa posebno dizajniranim sedištima i dodacima ako putujete sa malom decom, kako bi njihov put bio što prijatniji i bezbedniji, a vaša savest mirna. Dodatna oprema za automobil, poput sopstvenog interneta i GPS uređaja su obično uračunate u cenu, ali je najbolje da se prethodno raspitate kod izabrane agencije.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, koliko i informativan, te da smo vam obezbedili sve relevante podatke kako biste u budućnosti razmotrili opciju iznajmljivanja automobila tokom vašeg putovanja.

Rent a car je kratkoročno isplatljivo rešenje za jednostavno i efikasno obilaženje destinacije u skladu sa vašim rasporedom, bilo da ste se uputili na razgledanje evropskih gradova ili na vožnju kroz Srbiju.