BOSCH - Vaša pitanja

Da li sam mogu da zamenim akumulator u škodi oktaviji?

Vozim Škodu Oktaviju 2017.godište, 1.6 dizel, u Style paketu opreme. U prilogu vam dostavljam i broj šasije vozila. Imam Start/stop sistem na vozilu pa mi treba vaš savet koji Bosch akumulator da kupim? I da li mogu sam da zamenim ili bi bilo dobro da uradim u nekom od vaših servisa? Ja sam iz Zemuna pa vas molim za savet u koji servis da odem?

Za vaše vozilo odgovarajući akumulator za zamenu sa karakteristikama poput onih koje je imao akumulator originalno ugrađen u vaše vozilo u fabrici je Bosch akumulator nove serije POWER EFB PC sa kataloškim brojem 0092PE0080 izrađen u tehnologiji EFB koja je obavezna za korišćenje kada je u pitanju vaše vozilo koje je opremljeno Start/Stop sistemom. Ovaj akumulator vam obezbeđuje kapacitet identičan originalnom od 70 Ah uz nešto višu raspoloživu maksimalnu struju hladnog starta od 760 A.

Pri zameni ovog tipa akumulatora na vašem vozilu, potrebno je izvršiti adaptaciju tj.prilagođavanje sistema punjenja na vozilu činjenici da je sada u njega ugrađen nov akumulator što je preduslov da vam se novi akumulator pravilno puni od početka ekploatacije te da mu na taj način obezbedite maksimalan radni vek.
 
Ovu adaptaciju vam mogu izvršiti svi Bosch Car Servisi na teritoriji Srbije pomoću originalnog Bosch dijagnostičkog softvera kojeg oni koriste, a vama najbliži u Zemunu su:

- Bosch Car Service Auto kuća Kole (nalazi se na adresi Cara Dusana 209, kontakt telefon: 011/3168700),

- Bosch Car Service Auto centar Bogunović (nalazi se na adresi Tošin Bunar 94, kontakt telefon 011/3190130).

Predlažem vam da servise najpre kontaktirate telefonom kako biste proverili dostupnost potrebnog akumulatora kod njih i slobodan termin za zamenu.